lauantai 6. marraskuuta 2021

Joulun lapsi 2021 - kenkälaatikolliset iloa ja siunausta valmiina matkaanMeille tämä on kuudes vuosi, kun osallistutaan Joulun lapsi -keräykseen. Tästä on tullut meidän perheessä ihana perinne, ja tavaroita pakettiin tuleekin mietittyä pitkin vuotta. Toki tämä laskee myös paketin hintaa, kun asioita voi löytää alennuksista edullisesti.


Joulun lapsi -keräyksellä viedään kenkälaatikkolahjat Euroopan vähävaraisimmille lapsille. 

Viime vuonna tehtiin ensimmäistä kertaa kaksi pakettia, koska toinenkin lapsi on jo sen ikäinen, että ymmärtää jutun jujun ja haluaa olla valitsemassa tavaroita pakettiin. Toinen paketti lähteekin hänen ikäiselleen tytölle, toinen esikoisen ikäiselle. 

Toissavuonna olin myös mukana lahjojen tarkastustalkoissa Joulun lapsi -keräyksen keskusvarastolla. Se tuntui hyvältä ja tärkeältä, ja tänäkin vuonna olen sinne suuntaamassa yhtenä päivänä. Viime vuonna vauva oli niin pieni, etten halunnut viettää aikaa erossa hänestä, joten talkoo jäi väliin omalta osaltani. 
Paketteihin tosiaan laitetaan pitkähihainen pusero, hanskat, pipo, villasukat, koulutarvikkeita, lelu, hammasharja, palasaippua, hiusharja tai kampa. Kurkkaa tarkemmin täältä. Me ollaan lisäksi usein ostettu tarroja, ponnareita ja muuta kivaa, niin että laatikon saa täyteen. Lapset tykkäävät olla valitsemassa tavaroita "omiin" paketteihinsa. 

Edellisinä vuosina olen laskenut hinnat paketeille. Tänä vuonnakin se oli aikomuksena, mutta pikkutavaroiden kuitti oli päätynyt roskikseen ennen kuin laitoin hintoja ylös. Laskeskelin kuitenkin, että tällä kertaa taisi mennä yhteensä kuutisen euroa enemmän kuin viime vuonna. Ei paha sekään. Niinä vuosina, kun ollaan ostettu kaikki tavarat kerralla, on rahaa mennyt eniten. 


Näiden Joulun lapsi -kenkälaatikkolahjojen palautusviikko on 15.11.-22.11.2021. Vielä ehtii siis hyvin osallistumaan. Kurkkaa palautuspisteet täältä.Meidän edellisten vuosien paketit löytyvät täältä: Ei kommentteja:

Lähetä kommentti