perjantai 5. toukokuuta 2017

Imetys raskausaikana

Imetys on vähän muuttanut muotoaan nyt raskausaikana. Alkujaan miulla oli tavoitteena se kaksi vuotta, jota WHO (Maailman terveysjärjestö) suosittelee minimisuosituksena. 

Nyt ollaan päästy jo aika lähelle, yksi vuosi ja kahdeksan kuukautta alkaa olla kasassa tätä imetystaipaletta. Näyttää myös siltä, että imetys on hiipumaan päin. 

Mutta oikeastaan, ei se minua haittaakaan, vaikkei kahteen vuoteen varmaan päästäkkään. Lapsentahtisestihan tässä on pääasiassa menty, tai ainakin vauvavuosi oli niin. Taaperoikäisenä on päiväsaikaan välillä ollut äidintahdistusta ilmassa, ajasta ja paikasta riippuen. Että juu, kyllä mie oon iloinen ja ylpeä tästä imetystaipaleesta joka tapauksessa :)


Imetyskertoja on vuorokaudessa vielä muutama. Yleensä yksi yöllä, ja toinen päivällä. Jännää on miusta se, miten raskausajan hormonit on imetykseen vaikuttaneet. Kaikillahan ne ei välttämättä vaikuta mitenkään. Jossain vaiheessa alkuraskautta imetys alkoi tuntumaan vähän jopa kivuliaalta, etenkin toisesta rinnasta. Myös heruminen on ollut tiukemmassa, ja toiselle rinnalle taapero sanoikin että "loppu!". Sen jälkeen ollaan menty toisella vaan :) 
Jostain syystä makuuasennossa on tällä hetkellä paras imetysasento. Tai ehkä se on se, että tuon riehakkaan taaperon saa siinä pysymään paikoillaan :D Nuo taaperon perus imetysriehumiset ei oikein innosta tällä hetkellä, kun rinnat on raskaushormonien takia arat. 

Tuo ipana tulee pari kertaa päivässä taputtelemaan rintoja, ja tuumaamaan "nam nam", mutta jatkaa sitten touhujaan. Saa nähdä kestääkö tätä imetystä vielä kuukauden, kaksi vai pitempään. Ja voihan se varmaan loppua kuin seinäänkin, tuo ipanan maitonälän kolotus :) Katsotaan siis, miten käy!
2 kommenttia:

  1. Hieno imetystaival teillä joka tapauksessa! Minusta kaikkein ihanin lopetus olisi sellainen, että imetys vain hiipuisi vähitellen ja itsestään pois.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Joo, parasta se kyllä miustakin on silloin, kun lopettamisesta ei tule liian isoa numeroa :)

      Poista