torstai 31. elokuuta 2017

Voiko omalle lapselle ostaa syntymäpäivälahjan kirpputorilta?


Niin, voiko? Sitä olen miettinyt tässä viime aikoina, vaikka toteutinkin jo asian. Pikkutyypin synttärit ovat parin viikon päästä, ja tuolla kaapissa odottelee tuota vauvoja rakastavaa pikkutyttöä kirpparilta ostettu, hyvässä kunnossa olevan Baby Born pottineen ja kantoreppuineen (tai no oikeasti se on rintareppu, mutta eiköhän nuken ergonomia sen kestä ;) ).
Saisihan noita kaupastakin, mutta ihan samanmoinen tuo nukke on, kuin kaupassa myytävätkin, ja haalitaanhan me muutenkin kirpparilta aina kaikki tarpeellinen ja tarpeeton.

Kulta, ei me osteta niitä nukkeja, katotaan vaan. -Minä saan hoitaa nämä vauvat!

En oikein osaa sanoa, miksi itselle tulee vähän semmoinen olo, että synttärilahja nimenomaan omalle lapselle pitäisi olla jotenkin "spesiaali", että se olisi kaupasta ostettu ja jotenkin viimeisen päälle? Että ihan kun olisin jotenkin huijannut, kun kävin kirpparilta nappaamassa saman asian halvemmalla ja ekologisemmin.Ja kun sama toisin päin taas, että jos itse saan jotain kirpparilta ostettua, niin olen vaan ilahtunut hyvästä löydöstä.

Että oih ja voih.

10 kommenttia:

 1. Mietin tätä samaa viimeksi joululahjojen kanssa yhdessä tekstissäni. Päädyin siihen, että enemmän kuin hyvin, mutta samainen oih ja voih silti löytyy taustalta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Että samoja asioita mietitty siellä siis :) Hassua edes, että tää itsellä nousi kysymykseksi, kun kuitenkin tosiaan sieltä kirpparilta kaikkea muutakin aina ostellaan! :)

   Poista
 2. Todellakin voi ostaa! Muillekin läheisille käy mun mielestä kirpparilta löytyneet lahjat, varsikin jos saaja arvostaa kierrätystä, ja jos tavara on hyväkuntoinen ja varmasti mieleinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että muutkin on tulleet samaan lopputulemaan :)

   Poista
 3. Kyllä voi! Itsekin olen ostanut ja muutenkin suuri osa leluista hankitaan kierrätettyinä. Ei varsinkaan näin pieni lapsi edes ymmärrä eroa kirppikseltä tai kaupasta uutena ostetun väliltä, ja toivon kyllä muutenkin että lapsi isompanakin osaisi arvostaa sitä kierrätystä eikä vaatisi että kaiken pitää olla uutta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, meilläkään ei taida olla yhden yhtä kaupasta itse ostettua lelua, kirppariltahan ne on muutenkin. Lapsihan juu ei eroa ymmärrä, taitaa olla vaan äidin pään sisässä tää ajatus :D

   Poista
 4. Kyllä voi! Minähän ainnoin tänä vuonna tuttavalta ilmaiseksi saatuja leluja meidän varaston perukoilta... Upposivat kuin kuuma veitsi voihin ja olivat oikein hyviä leluja. Myös lapsen kummit ovat usein tuoneet käytettyä, mitä arvostan kyllä, sillä lapsen voi hyvin myös opettaa näin arvostamaan käytettyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, totta, että samalla tulee tuo kierrätyksen arvostus lapsellekin. :)

   Poista
 5. Tietenkin voi! Miulla on jemmassa Veenulle pari Play2learn - lelua kirppikseltä, ehkä nimipäivälahjaksi tai jouluna. Ellukin on saanut pari kirppislahjaa. Kierrätys kunniaan!

  VastaaPoista