maanantai 26. syyskuuta 2022

Operaatio Joulun Lapsi 2022: 5-vuotiaan paketti


Tämä on seitsemäs vuosi, kun osallistutaan keräykseen. Viime vuonna taisin kirjoitella, että Joulun lapsi -keräyksestä on meillä tullut jo perinne, tänä vuonna sitä ehkä uskaltaa sanoa jo harrastukseksi? Kaikkia alennusmyyntejä ja poistokoreja kun katselee Joulun lapsi -lasien läpi.


Viime vuonna laitettiin kaksi pakettia matkaan, molemmilta isommilta tytöiltä, tänä vuonna on pakettien määrä taas lisääntynyt. Tässä postauksessa vain yksi paketti, laittelen muista sitten myöhemmin, lahjojen palautusviikkoon kun on kuitenkin vielä aikaa ja tykkään pitää asiaa esillä :)

Tämän postauksen paketti on meidän viisivuotiaan tyttösen käsialaa. Se lähtee jollekin samanikäiselle tytölle. Meillä lapset aina sanovatkin, että paketit ovat niin ihanat, että he haluaisivat ne itsekin. Silloin tietää, että paketti on onnistunut. 
Alkuvuosina laskeskelin pakettien hinnat, nyt se on jäänyt elämän jalkoihin. Alkuvuosien hinnoissa ei enää kiivetä kuitenkaan, koska kun asioita ostelee ympäri vuoden alennusmyynneistä, hinta tulee alaspäin aika paljon. Loppuunmyynnit on parhaita, yhdestä isosta loppuunmyynnistä saatiin 90% alella kyniä, ponnareita, pipoja, pikku petsejä ja muita.

Lämpimiä sukkia ostettiin alkuvuodesta sesongin poistomyynnistä eurolla, kun ekojen vuosien paketteihin saattoi meillä sukkiin mennä kymppi per sukkapari. Myös paidat oli muinoin hinnakkaampia. Samoja paitoja, joita silloin ostin täydellä hinnalla 10-15€ hintaan, olen nyt ostanut ennakkoon alennusmyynneistä, maksaen 2-4€ kappaleelta. Ensimmäiset paketit olivatkin sen abaut 50€ kappaleelta, jossain kohtaa samalla hinnalla saatiin jo useampi paketti. 

Tänä vuonna otettiin paketeista kaikki muovi- ja pahviroskat pois, eli irrotettiin kynät suoraan penaaliin, lelut irti paketeista ja niin edelleen. En ole aiemmin tuota tehnyt, kun olen ajatellut, ettei sitten pakkausten läpikäynnissä luulla jotain tavaraa käytetyksi. Viime vuoden pakettien tarkastuksessa kuitenkin neuvottiin poistamaan turhat "roskat", koska kohdemaissa ei ole samanlaista jätehuoltoa kuin meillä täällä. Roskat saattavat päätyä luontoon, ihan vaan koska niille ei ole muuta paikkaa. Aika iso kasa pakkausroskia saatiinkin meidän tämän vuoden paketeista, ja se kyllä pisti ajattelemaan!Joulun lapsi -laatikkolahjojen palautusviikko on tänä vuonna 14.11.-21.11.2022. Palautuspisteet ja lisätietoa löydät täältä. Jos et ehdi kaupoille, myös virtuaalipaketin tilaaminen on mahdollista :) 


Meidän edellisten vuoden paketit löydät täältä:

2021

2020

2019

2018

2017

2016

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti