perjantai 7. elokuuta 2020

Näin käytettiin 170€ äitiysavustusMe valittiin tälläkin kertaa äitiysavustus rahana, koska meiltä löytyy ennestään jo niin monia pakkauksessa tulevia asioita. Äitiyspakkaus on ihana, mutta emme tarvitse sen tavaroita, tai koe tarvetta ottaa sitä vain fiilistelyn vuoksi.


Suomessa äitiysavustuksen voi valita joko äitiyspakkauksena tai rahana. Toisen lapsemme kohdalla äitiysavustuksen summa oli 150€. Viime vuodet se on ollut 170€.

170€ on paljon rahaa. Etenkin, jos ostaa käytettynä, voi sillä saada paljon kaikkea. Toki me kaikki tarpeellinen oltaisiin ostettu muutenkin, mutta itsestä on kiva ajatella, mihin sen äitiysavustuksen konkreettisesti käytti.

Nyt tämän kolmannen vauvan kanssa ei ollut hirveästi tarpeita, koska tosiaan olemme säästäneet suurimman osan edellisiltä lapsilta.

Silti vaikkapa vaatteita on kiva olla muutama "uusi" jokaiselle lapselle. Sellaisia, jotka eivät ole olleet muilla sisaruksilla.Äitiysavustuksella ostettiin:


Kasa vaatteita ja asusteita kirpparilta. Mm. Newbien mekko, vanuhaalari, muutama body, hattu, sekä Metsolan harso.

Rattaat. Meiltä löytyy ennestään tuplarattaat, jotka toimivat myös tavallisina vaunuina. Näitä käytetään tälläkin kertaa. Ne eivät kuitenkaan ole mitkään metsä- tai umpihankirattaat, vaan enemmänkin kaupunkioloihin suunnitellut. Nyt kun muutettiin vähän syrjempään, tarvitaan myös järeitä rattaita metsäilyyn ja muuhun.

Ostettiin tori.fi kautta käytetyt Brio Happyt viidelläkympillä. Rattaat ovat huippukunnossa (ja tietenkin homeettomat), mukaan sai kahdet renkaat, toppapussin, kantokopan ja seisomalaudan. Jee! Viimeksi meillä oli järeät Emmaljungat, mutta myytiin ne edellisessä muutossa pois. Tällä kertaa halusin kokeilla noita Brio Happyja.

Muuttorealisimia ja rattaat vanhassa kodissa :) 


Turvavyöistuin esikoiselle. Joo, tämä ei ole mikään vauvatavara, mutta vauva puolestaan saa asioita esikoisen ja toisen lapsen jäljiltä. Kurkkaa aiemmat istuinpohdinnat täältä. Turvavyöistuin ostettiin tarjouksesta uutena. Käytettynä ostamme kaiken mahdollisen, paitsi turvalaitteet. Facebookin Turvaistuimet-ryhmästä sai hyviä vinkkejä istuimen ostoon. Valittiin yksi kapeista Britaxin istuimista.

Sitteri. Tämä nyt ei ollut ehkä se välttämättömin ostos, mutta kuitenkin. Muistan jo esikoisen aikaan, että BabyBjörnin sittereistä puhuttiin THE sittereinä. Vauvatarvikemaailmassa niistä edelleen puhutaan, tuntuvat olevan jollain tapaa ylivoimaisia vauvan viihtymisen ja ergonomisen asennon osalta.

BabyBjörnin the sitteri. Jos muuton jälkeen ompelisi jonkun kivan päällisen, ehkä?


Ajattelin, että nyt kokeillaan sitten sitä. Tori.fi:ssä ne tuntuvat liikkuvan enimmäkseen 50-90€ hintaan, oma budjettini oli 20-30€. Aika pitkään piti toria vahdata, että kerkesin olemaan ensimmäinen ostajaehdokas noissa edullisemmissa ilmoituksissa! Mutta onnistuin :)


Miten teillä on käytetty äitiysavustus?Kurkkaa myös 
Tule mukaan myös Instagramin puolelle @iloelolaura

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti